Schermafbeeldingen

Beschrijving

Dieren met suikerziekte kunnen heel goed behandeld worden wat resulteert in een goede levenskwaliteit. De beste resultaten worden bereikt als U als eigenaar alles goed in de gaten houdt en bijhoudt. Op basis van Uw bevindingen kan dan samen met Uw dierenartsenpraktijk de behandeling worden bijgesteld. Dit helpt complicaties met hoge en lage bloedsuikers te voorkomen, alsook de kosten geassocieerd met deze complicaties.

Deze gratis app is ontworpen door wereldwijd huisdierdiabetes-expert Dr Stijn Niessen van de Royal Veterinary College aan de Universiteit van Londen in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft deze app ontworpen voor twee belangrijke redenen:

1. Om eigenaren van dieren met diabetes een makkelijk gratis middel te geven om actief te participeren in de medische behandeling van hun geliefde dier;

2. Om strikt anoniem gegevens over dieren met suikerziekte te vergaren zodat onderzoek naar de ziekte kan worden verricht. Dit maakt het dus mogelijk voor huisdiereneigenaren om mee te helpen aan onderzoek en zodanig in de toekomst betere behandelingen te kunnen ontwikkelen, of de ziekte zelfs te kunnen voorkomen.

De Diabetes Dagboek-functie van de app maakt het mogelijk voor gebruikers om alle belangrijke gegevens van Uw dier bij te houden, alsook heel gemakkelijk te delen met de dierenartsenpraktijk. Deze gegevens zijn bijvoorbeeld veranderingen in het gewicht van Uw dier, eetlust, dorst of plassen, alsook urine- of bloedsuikerwaarden (voor diegenen die deze meten).

De app heeft ook de volgende functies:

• een medicatie-/ injectie- alarmfunctie (ter herinnering)
• een herinneringsfunctie om regelmatig de injectieplaats te wisselen (en dus ontsteking te voorkomen!)
• een wetenschappelijk-ontwikkelde functie om levenskwaliteit te meten (en dit te delen met de dierenartsenpraktijk)
• een wetenschappelijk-ontwikkelde functie om de symptomen van Uw dier te scoren (makkelijk te begrijpen voor de dierenarts!)
• een functie om het aantal benodigde calorieën van Uw dier te berekenen
• een functie om de precieze hoeveelheid benodigd voer van Uw dier te berekenen
• veel ruimte om allerlei nuttige informatie op te slaan (contactgegevens dierenarts, medische informatie, vragen voor Uw dierenarts, contactgegevens dierenartsspecialist, etc. ).
• visualisatie van trends (met grafieken), bijvoorbeeld van verandering in gewicht, dorst, fructosamine, gemiddelde bloedsuikerwaarden, urineketonen of urinesuikerwaarden, etc.
• links naar handige huisdierdiabetes-videos
• een makkelijke “export” functie die het mogelijk maakt om al deze informatie te delen met éénieder die het wil, met inbegrip van Uw dierenarts.

Dus, neem controle over de suikerziekte van Uw dier en begin met het loggen van gegevens in het Diabetes Dagboek. Dit zal het mogelijk maken om samen met Uw dierenartsenpraktijk de beste resultaten te boeken voor Uw dier. Het leven is gecompliceerd genoeg, laat de RVC Pet Diabetes App Uw persoonlijke assistent zijn om zo extra goed voor Uw harige familielid te zorgen (en help dierendiabetes-research terwijl U dit doet!).

Met vriendelijke groet, Dr Stijn Niessen – Dierendiabetes Expert - Royal Veterinary College –University of London – United Kingdom

Deze App is ontwikkeld met de hulp van de Rumba Foundation - www.therumbafoundation.org.uk

De Nederlandse vertaling is mogelijk gemaakt met de hulp van AniCura - www.anicura.nl
Feedback: fdrc@rvc.ac.uk

Nieuw

Versie 2.02

Deze app is door Apple bijgewerkt voor gebruik van het nieuwste ondertekeningscertificaat van Apple.

Taal update

App-privacy

De ontwikkelaar, Royal Veterinary College, heeft Apple geen informatie gegeven over de toepassing van het privacybeleid van de app en het beheren van gegevens.

Geen details opgegeven

De ontwikkelaar moet privacydetails opgeven wanneer deze de volgende app-update indient.

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou