Stemmels 4+

Cartamundi Digital

Designed for iPad

    • Free

iPad Screenshots

Description

De Stemmels is een interactief, hybride bordspel voor jonge tieners waarmee heel wat STEM-onderwijsdoelen gerealiseerd worden. Door de koppen bij elkaar te steken en 21e-eeuwse vaardigheden zoals kritisch denken, samenwerken en creatief handelen te gebruiken, kunnen de leerlingen elke STEM-missie op een creatieve manier volbrengen.

STEM staat voor science, technology, engineering and mathematics. STEM-onderwijs wil meer doen dan de leerlingen vertrouwd maken met disciplines: het wil leerlingen leren wetenschappelijke en maatschappelijke vragen te beantwoorden en creatieve oplossingen te bedenken voor levensechte problemen. En dat is precies wat het Stemmelspel doet!

Het Stemmelspel biedt een veilige omkadering waarbinnen de leerlingen in kleine groepjes naar hartenlust kunnen exploreren en experimenteren. De leerlingen werken allemaal samen aan één gezamenlijk doel: een constructie bouwen die het probleem van de Stemmels oplost.

Leren programmeren via codeerkaarten, de wereld van de Stemmels ontdekken via Augmented Reality en 360° views, knutselen met huis-tuin-en-keukenmaterialen, daar draait het allemaal om in het Stemmelspel. Een perfecte mix tussen de analoge en de digitale wereld die ervoor zorgt dat leerlingen leren omgaan met verschillende groepsdynamieken.

De opdrachten en missies binnen het Stemmels bordspel zijn bedacht in samenwerking met Technopolis en leerkrachten uit de verschillende onderwijskoepels. Ze sluiten nauw aan bij de leefwereld van jonge tieners en bevatten uitdagingen waarmee ze dagelijks in contact komen. Je kan echter ook eigen missies toevoegen waardoor het spel eindeloos herspeelbaar is.

App Privacy

The developer, Cartamundi Digital, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Linked to You

The following data may be collected but it is not linked to your identity:

  • Identifiers
  • Usage Data
  • Diagnostics

Privacy practices may vary based on, for example, the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

You Might Also Like

Education
Education
Education
Education
Education
Education