Schermafbeeldingen

Beschrijving

Met de Wandelknooppunt app kun je alle wandelnetwerken in Vlaanderen en een klein stukje van Wallonië (Pays des Collines) verkennen (OPGELET: Limburg heeft op dit moment, op een stukje in Voeren en Bosland in het noorden na, geen wandelknooppunten). Om te kijken of er in jouw buurt wandelknooppunten zijn surf je best even naar www.wandelknooppunt.be/routeplanner.

Dit betekent meer dan 12.000 km aan wandelwegen in je broekzak. Je kan alle wandelknooppunten op kaart bekijken en knooppunt per knooppunt een wandeltocht op maat uitstippelen. Het kan ook sneller: via de handige Surprise Me functie kun je een bepaald wandelknooppunt kiezen en de app een route met een afstand naar keuze laten berekenen. Bovendien kun je alle uitgetekende wandelroutes opslaan zodat je ze later kan hergebruiken.

Daarnaast kun je ook achter je PC wandeltochtjes uitstippelen via onze handige online routeplanner op www.wandelknooppunt.be. Je kan daar voor elke route een zogenaamde QR-code genereren. Deze code kun je met behulp van de app scannen waarna de route naar je smartphone wordt geïmporteerd. Zo heb je geen papiertjes meer nodig tijdens je wandeltocht. Handig toch?

Je vindt in de app ook een lijst met suggestieroutes. Dit zijn routes langs wandelknooppunten met hetzelfde start- en eindpunt. Deze routes zijn 5 tot 20 km lang en beschikken over een beschrijving en foto's. Je kan routes opzoeken in je buurt of een overzicht per provincie opvragen.

Voor de prijs van 6.99 euro per jaar kan je ook een abonnement in de app nemen. Als abonnee krijg je toegang tot deze extra functies:

Download offline routes. Je kan thuis een route uitstippelen en deze vooraf downloaden voor offline gebruik. Je kan de route zo volgen zonder gebruik te maken van je mobiele internet. Tijdens je wandeling functioneert de app 100% zonder internetverbinding.

Maak gebruik van de navigatiemodus. Tijdens je wandeling zet je de navigatiemodus aan en stop je je iPhone in je broekzak. Bij elk knooppunt vertelt de app je wat het volgende knooppunt is en ook als je meer dan 100 meter afwijkt van de route zal de app een waarschuwing geven. Zo hoef je niet steeds op je scherm te kijken. De navigatiemodus houd ook je gewandelde afstand en tijd bij.

Je kan manueel of automatisch laten registreren langs welke trajecten je wandelt of ooit hebt gewandeld. Op die manier bouw je een mooi overzicht op van alle trajecten waar je reeds wandelde. Op de kaart wordt elk traject weergegeven met een rood slotje (nog niet langs gewandeld) of een groen vinkje (reeds gewandeld). Zo kun je steeds de mooiste routes plannen langs trajecten waar je nog nooit bent geweest.

Toegang tot Premium Routes. Dit zijn suggestieroutes die door wandelknooppunt.be uitgestippeld zijn en voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria (11 tot 16 km lang, voldoende parkeergelegenheid bij het startpunt, halfweg een eet en/of drankgelegenheid en minstens 70% onverharde wegen).

Alle routes die een abonnee opslaat in zijn account via de online routeplanner (www.wandelknooppunt.be/routplanner) worden ook beschikbaar gemaakt onder 'Mijn routes'.

Je krijgt geen advertenties meer te zien als abonnee.

Een absolute must voor elke wandelaar!

OPGELET: je kan in de app onder 'Abonnee worden' een abonnement afsluiten voor 1 jaar voor de prijs van 6.99 euro. De betaling van een abonnement wordt afgehandeld met je iTunes Account. Abonnementen worden automatisch verlengd, tenzij je ten laatste 24 uur voor de vervaldatum van je abonnement het abonnement opzegt. Je kan je abonnement zelf beheren, en ook de automatische verlenging ervan kan stopgezet worden door na aankoop naar je Account Instellingen te gaan.

Disclaimer: voortdurend gebruik van de GPS in de achtergrond van de app kan de levensduur van je batterij aanzienlijk verlagen.

De gebruiksvoorwaarden van deze app kan je raadplegen op https://www.wandelknooppunt.be/gebruiksvoorwaarden.

Het gebruik van deze app valt onder ons privacybeleid: https://www.wandelknooppunt.be/privacy.

Nieuw

Versie 2.0.9

Kleine technische verbeteringen.

Beoordelingen en recensies

4.6 van 5
526 beoordelingen

526 beoordelingen

Jonasdeprins ,

Account

Waarom ben ik genoodzaakt een account aan te maken om gebruik te maken van deze app?
Heb daarom de app niet kunnen (willen) testen. Ik zie geen meerwaarde om een account te hebben. Het zou perfect mogelijk moeten zijn om routes te plannen (en deze eventueel lokaal op je apparaat op te slaan) zonder account.

Reactie van ontwikkelaar ,

Vroeger werkte de app zonder account. Het gebeurde toen te vaak dat als iemand van toestel veranderde, opgeslagen routes verloren gingen. Dit kon enkel met een account opgelost worden. En er zijn nog wel wat meer nuttige redenen hoor. Laat ons wel wezen: welke min of meer deftige app werkt er nog zonder account? Daar is geen enkel probleem mee hoor. Ieder zijn ding natuurlijk, als jij geen account wilt is dat jouw keuze.

frans en roza ,

Behoordeling

Ik vind het een fijne app maar er zijn soms toch kleine problemen, bvb soms stuurt hij mij van een knoopput bvb 1 naar 3 over twee terwijl ik van 1 naar 3 wil maar niet over 2 maar langs een andere eveneens geregistreerde weg en ik kan twee op die manier niet ontwijken.

Reactie van ontwikkelaar ,

We gaan dit in de toekomst proberen op te lossen, bedankt voor de tip.

Dievan Treesje ,

Een aanrader

Ik geniet vooral van de surprise me tool : je geeft een vertrekpunt in en aantal km dat je wenst te wandelen en tot mijn grote verrassing komt er telkens een aangenaam parcours tevoorschijn dat maximaal gebruik maakt van onverharde wegen. Bovendien gratis . Ik zou wel betalen maar zie de meerwaarde hiervan niet ?
Graag ook meer netwerken zonder aanduiding op het terrein : met de GPS rond de hals is het net dat tikkeltje avontuurlijker.
Doe zo voort !

Informatie

Verkoper
2infinIT
Grootte
63.7 MB
Categorie
Reizen
Compatibiliteit

Vereist iOS 9.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Talen

Nederlands

Leeftijd
Beoordeeld 4+
Locatie
Deze app kan je locatie gebruiken zelfs als de app niet geopend is. Hierdoor kan de batterij sneller leegraken.
Copyright
© 2019 Wandelknooppunt
Prijs
Gratis
In-app aankopen
  1. Wandelknooppunt jaarabonnement 9,99 €

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin staat ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

Suggesties voor jou