Crystal Clear Electronics 4+

XTALIN Engineering Ltd

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

A Kristálytiszta Elektronika tananyagot partnerségünk 2020-ra sikeresen elkészítette, a 2020/2021-es tanévben azt már több oktatási intézmény meghonosította. A projekt megvalósítása során sok olvasó fogalmazta meg az igényét a tananyag folytatására. A szerzőkkel, illetve a partnerség képviselőivel való egyeztetést követően úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk a Kristálytiszta Elektronika 2. tananyag tematikáját. "Elektronika és programozás témájú innovatív tananyag fejlesztése a köznevelés számára" című pályázatunkat a Tempus Közalapítvány az Erasmus+ program keretében támogatta, így lehetőségünk nyílt egy innovatív, gyakorlatias, a programozásra fókuszáló elektronikai tananyag kifejlesztésére. Íróink, lektoraink és szerkesztőink az iparban dolgozó mérnökök, így a Kristálytiszta Elektronika 1. tananyaghoz hasonlóan az olvasót gyakorlati szakemberek kalauzolják.

A tananyag megértéséhez feltétlenül szükséges alap- és háttérismereteket az első fejezetek tartalmazzák, majd ezekből kiindulva eljutunk az egyszerűbb áramkörök programozásán át a komplexebb szoftveres szabályzásokig, végül a beágyazott operációs rendszerekig. Az első részhez hasonlóan a Kristálytiszta Elektronika második része is kiemelt hangsúlyt helyez a gyakorlati tudás átadására, az interaktív oktatásra, melynek érdekében a fejezetekbe ágyazva minden lényeges lépéshez tartozik gyakorlati példa.

A példákat egy külön e célra tervezett fejlesztőpanel, illetve a tananyaggal együtt letölthető példakódok segítségével lehet kipróbálni, így az olvasók már a 4. fejezettől kezdve ténylegesen próbára tehetik magukat programozói szerepben. A Kristálytiszta Elektronika szakkörök és nemzetközi oktatási rendezvény során a diákok nagy része dolgozott laptopon, azonban ugyanilyen arányban a mobiltelefonokon nyitották meg a PDF formátumú tananyagrészeket. Egyből világossá vált, hogy a tanulást segítené egy intuitív mobilapplikáció, amiben a különböző források strukturáltan lennének elérhetőek.

Alkalmazásunkban elérhető a Kristálytiszta Elektronika első és második kötete is. Mindkét tananyag különlegessége, hogy az elméleti ismereteket gyakorlati feladatokkal szemlélteti.

A második tananyag feladataihoz tartozó példakódok illetve a szükséges alkatrészek jegyzéke a https://crystalclearelectronics2.eu/hu/ honlapon, míg az első tananyag alkatrészjegyzéke a https://crystalclearelectronics.eu/hu/ honlapon érhető el. A második tananyaghoz az alkalmazásban elérhetőek kapcsolási rajzok, bekötési ábrák és videók, továbbá az alkalmazott eszközök gyártói adatlapjai.

App Privacy

The developer, XTALIN Engineering Ltd, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More