Geluidsverwachting.nl 4+

ARCADIS Nederland

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

Een unieke applicatie voor inzicht in het geluid en de geluidsbeleving rondom windparken.
Geluidsverwachting.nl is een unieke applicatie die omwonenden van een windpark persoonlijk inzicht geeft in het te verwachten geluidsniveau van de windturbines. Ook geeft de applicatie weer hoe zich dit verhoudt tot het heersende omgevingsgeluid, de lokale weersomstandigheden en de energieopbrengst van het windpark. Daarnaast biedt de app omwonenden een laagdrempelige mogelijkheid om door te geven hoe zij persoonlijk het geluid van de windturbines beleven.
Geluidsverwachting.nl voorspelt het geluidsniveau van nabij gelegen windturbines voor uw woonadres. De app is ontwikkeld door Arcadis en maakt gebruik van geavanceerde geluidsberekeningen en hoge resolutie weersverwachtingen van Infoplaza, het bedrijf achter Weerplaza en Buienalarm. Dit is de enige applicatie ter wereld die een korte termijn geluidsverwachting levert, rekening houdend met alle complexe bron- en weersfactoren. Ook de omgevingsfactoren waaronder het heersende omgevingsgeluid nabij uw woning worden meegenomen in de berekening! In de app kunt u zelf aangeven hoe u het geluid ervaart. Uw feedback wordt gebruikt om de voorspellingen te optimaliseren, om de hinder te monitoren en om te onderzoeken welke weers- en omgevingsomstandigheden tot de meeste hinder leiden.

De app biedt u:
- Een actuele geluidsverwachting voor het windpark tot 48 uur vooruit.
- Een actuele verwachting voor het windturbinegeluid in verhouding tot het heersende omgevingsgeluid.
- Een actuele verwachting van de slagschaduw van het nabijgelegen windpark
- Een actuele, lokale weersverwachting.
- Een actuele prognose van de windkracht op de hoogte van de windturbines en van de elektriciteitsproductie.
- De mogelijkheid om ieder moment van de dag door te geven hoe u op dat moment het geluid van de windturbines beleeft.
Dit vragen wij van u:
- Uw postcode en huisnummer in de app in te voeren. Deze informatie gebruiken wij om u de actuele geluidsverwachtingen voor uw adres te leveren.
- Uw eerlijke feedback over hoe u het geluid van de windturbines beleeft. Wij zouden het fijn vinden om als u dit iedere keer doet als u de app gebruikt, maar het is geen verplichting. Hierbij registreren wij de tijd en met uw toestemming de GPS-coördinaten, zodat wij kunnen nagaan hoe uw feedback zich verhoudt tot onze geluidsverwachting voor uw locatie.

Veilig:
- Wij gaan veilig om met uw persoongegevens en met alle data. In onze privacy statement kunt u hier meer over lezen. (https://windpark.geluidsverwachting.nl/privacy/)
- Onze applicatie is voor u gratis, zonder reclame en zonder in-app aankopen. Er zitten geen addertjes onder het gras. Op de informatiepagina in de app is beschreven door welke partij de geluidsverwachting voor het windpark in uw omgeving wordt aangeboden. Dit is ook herkenbaar in het logo in de rechterbovenhoek van de app.

Wat vindt u van de app?
- Wij werken er aan om zo goed en duidelijk mogelijk de effecten van windparken inzichtelijk te maken. Wij proberen continu de verwachtingen te verbeteren en zullen in de toekomst meer informatie in de app opnemen. Wij horen graag wat wij kunnen doen om uw ervaring te verbeteren. Ons mailadres is: geluidsverwachting@arcadis.com.

Geen geluidsverwachting voor het windpark nabij uw huis? Laat het ons weten als u dit jammer vindt! Wij hopen met zoveel mogelijk windparken samen te werken om alle omwonenden eerlijk en transparant inzicht te geven in de effecten van windparken. Kijk voor meer informatie op www.geluidsverwachting.nl of mail naar geluidsverwachting@arcadis.com.

What’s New

Version 1.7.9

Verbeterde feedbackverzending

App Privacy

The developer, ARCADIS Nederland, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

You Might Also Like

BAR Afvalbeheer
Utilities
Windpark Zeewolde
Utilities
Gemeente Drimmelen
Utilities
Metaalrecycling van Akelijen
Utilities
Windpark Fryslân
Utilities
Windpark Waardpolder
Utilities