Screenshots

Description

Opis aplikacije:

Cilj aplikacije Kuna je educiranje i podizanje svijesti o važnosti financijske pismenosti. Učenjem i raspoznavanjem financijskih pojmova korisnici usvajaju znanja i vještine koje im mogu poslužiti kod zapošljavanja. Također, korisnici uče kako efikasnije upravljati vlastitim budžetom i savladavaju vještine snalaženja u dinamičnom svijetu financija.

Upotreba aplikacije:

Na početnom zaslonu aplikacije nalazi se izbornik na kojem se odabirom tipke „Kviz“ pruža prilika za učenje i provjeravanje znanja iz pet kategorija: Porezi, Krediti, Štednja, Ulaganja i Mirovine. Unutar svake kategorije nalazi se edukacijski sadržaj i kviz od 15 pitanja za testiranje naučenog. Bilježenjem ostvarenih bodova mjeri se usvojenost pojedinog modula. Mogući minimalni broj osvojenih bodova je 15, dok je maksimalni 45 po kategoriji. Za svaki točan odgovor iz prvog pokušaja, korisnik dobiva 3 boda, iz drugog 2, a iz trećeg 1 bod. Na ovaj način korisnik uvijek dolazi do točnog odgovora i tako usvaja znanje.

Osim Kviza, u izborniku se mogu pronaći dodatne informacije o studentskoj udruzi „Ekonomska klinika“ i informacije o razvoju aplikacije. Odabirom tipke Pristupačnost nudi se mogućnost prilagodbe prikaza aplikacije osobama s teškoćama. U okviru pristupačnosti implementirane su opcije za visoki kontrast, povećani font i font namijenjen osobama s disleksijom.

Aplikacija je nastala suradnjom Studentske udruge „Ekonomska klinika“ pri Ekonomskom fakultetu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

What’s New

Version 1.2

Popravljene greške

Information

Seller
University of Zagreb
Size
86.2 MB
Category
Finance
Compatibility

Requires iOS 11.0 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.

Languages

English

Age Rating
4+
Copyright
Price
Free

Supports

  • Family Sharing

    With Family Sharing set up, up to six family members can use this app.

More By This Developer

You May Also Like