Kuna 4+

University of Zagreb, FER

Designed for iPad

    • Free

Screenshots

Description

Opis aplikacije:

Cilj aplikacije Kuna je educiranje i podizanje svijesti o važnosti financijske pismenosti. Učenjem i raspoznavanjem financijskih pojmova korisnici usvajaju znanja i vještine koje im mogu poslužiti kod zapošljavanja. Također, korisnici uče kako efikasnije upravljati vlastitim budžetom i savladavaju vještine snalaženja u dinamičnom svijetu financija.

Upotreba aplikacije:

Na početnom zaslonu aplikacije nalazi se izbornik na kojem se odabirom tipke „Kviz“ pruža prilika za učenje i provjeravanje znanja iz pet kategorija: Porezi, Krediti, Štednja, Ulaganja i Mirovine. Unutar svake kategorije nalazi se edukacijski sadržaj i kviz od 15 pitanja za testiranje naučenog. Bilježenjem ostvarenih bodova mjeri se usvojenost pojedinog modula. Mogući minimalni broj osvojenih bodova je 15, dok je maksimalni 45 po kategoriji. Za svaki točan odgovor iz prvog pokušaja, korisnik dobiva 3 boda, iz drugog 2, a iz trećeg 1 bod. Na ovaj način korisnik uvijek dolazi do točnog odgovora i tako usvaja znanje.

Osim Kviza, u izborniku se mogu pronaći dodatne informacije o studentskoj udruzi „Ekonomska klinika“ i informacije o razvoju aplikacije. Odabirom tipke Pristupačnost nudi se mogućnost prilagodbe prikaza aplikacije osobama s teškoćama. U okviru pristupačnosti implementirane su opcije za visoki kontrast, povećani font i font namijenjen osobama s disleksijom.

Aplikacija je nastala suradnjom Studentske udruge „Ekonomska klinika“ pri Ekonomskom fakultetu i Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

What’s New

Version 1.5

Nadograđena verzija aplikacije s kalkulatorima popusta i kredite te novim kategorijama u Kvizu.

App Privacy

The developer, University of Zagreb, FER, indicated that the app’s privacy practices may include handling of data as described below. For more information, see the developer’s privacy policy.

Data Not Collected

The developer does not collect any data from this app.

Privacy practices may vary, for example, based on the features you use or your age. Learn More

More By This Developer

ICT-AAC Učimo boje
Education
ICT AAC Pisalica
Education
ICT AAC Jezična gradilica
Education
ICT-AAC Mala glaskalica
Education
ICT-AAC Glaskalica
Education
ICT AAC Koliko je sati
Education

You Might Also Like

Good Crypto: Exchange Manager
Finance
BTC Coin Wallet - Freewallet
Finance
OWNR Digital Wallet
Finance
Switchere: Buy&Sell Crypto BTC
Finance
PrimeXBT: Trading & Investing
Finance
Ethereum Wallet - Freewallet
Finance